Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
450 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 msk | Smör | |
2 st | Gul lök | |
1 krm | Strösocker | |
800 g | Potatis Fast | |
Biffar | ||
1 st | Gul lök | |
1 dl | Ströbröd | |
1 msk | Kalvfond Buljong | |
1 dl | Standardmjölk | |
1 msk | Japansk soja | |
500 g | Nötfärs | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Vatten | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Ägg | |
Ättiksgurka | ||
0,5 st | Gurka | |
0,5 dl | Ättiksprit | |
1 dl | Strösocker | |
1,5 dl | Vatten |
Värm ugnen till 175 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk i lite saltat vatten.
Ättiksgurka: Skiva gurkan tunt med en mandolin eller osthyvel. Koka ihop ättika, vatten och socker i en kastrull, rör så att sockret löser sig. Låt lagen svalna en aning och blanda med gurkan i en skål. Ställ kallt till servering.
Biffar: Skala och finhacka löken. Vispa ihop ägg, mjölk, ströbröd, kalvfond, soja, salt och peppar i en skål och låt svälla någon min. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn löken utan att den tar färg.
Tillsätt färs och lök till ströbrödsblandninge och blanda försiktigt ihop till en jämn smet. Forma 8 fina pannbiffar.
Tillbehör: Skala löken och skär i tunna skivor. Stek löken gyllenbrun i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.
Stek biffarna i smör och olja i en stekpanna på medelhög värme 3-4 min/sida tills de är fint gyllenbruna. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
Värm ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen.
Servera pannbiffarna med kokt potatis, stekt lök, ärtor och inlagd gurka.
Näringsvärde per portion: 635 kcal, 37 g protein, 24 g fett, 63 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt