Gå vidare till huvudinnehåll
Pannbiff med stekt lök, ättiksgurka och ärtor
Mari Bergman

Pannbiff med stekt lök, ättiksgurka och ärtor

30 minMedel
313,35 kr
4 portioner 30,58 kr per portion
En riktig klassiker som pannbiff med stekt lök, ättiksgurka och ärtor. Kan det bli mycket mer husman än så, enkelt och så gott.

Tillbehör
450 gGröna Ärtor Frysta
1 mskSmör
2 stGul lök
1 krmStrösocker
800 gPotatis Fast
Biffar
1 stGul lök
1 dlStröbröd
1 mskKalvfond Buljong
1 dlStandardmjölk
1 mskJapansk soja
500 gNötfärs
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlVatten
1 tskSalt
1 mskSmör
1 mskOlivolja
1 stÄgg
Ättiksgurka
0,5 stGurka
0,5 dlÄttiksprit
1 dlStrösocker
1,5 dlVatten
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk i lite saltat vatten.

3

Ättiksgurka: Skiva gurkan tunt med en mandolin eller osthyvel. Koka ihop ättika, vatten och socker i en kastrull, rör så att sockret löser sig. Låt lagen svalna en aning och blanda med gurkan i en skål. Ställ kallt till servering.

4

Biffar: Skala och finhacka löken. Vispa ihop ägg, mjölk, ströbröd, kalvfond, soja, salt och peppar i en skål och låt svälla någon min. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn löken utan att den tar färg.

5

Tillsätt färs och lök till ströbrödsblandninge och blanda försiktigt ihop till en jämn smet. Forma 8 fina pannbiffar.

6

Tillbehör: Skala löken och skär i tunna skivor. Stek löken gyllenbrun i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.

7

Stek biffarna i smör och olja i en stekpanna på medelhög värme 3-4 min/sida tills de är fint gyllenbruna. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.

8

Värm ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen.

9

Servera pannbiffarna med kokt potatis, stekt lök, ärtor och inlagd gurka.

Näringsvärde per portion: 635 kcal, 37 g protein, 24 g fett, 63 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir