Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Vatten | |
250 g | Vetemjöl | |
0,5 tsk | Strösocker | |
0,75 dl | Mellanmjölk | |
1 dl | Yoghurt Naturell | |
1 msk | Smör | |
1 tsk | Jäst Original Torr | |
1 msk | Rapsolja | |
1 st | Koriander - färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Matolja | |
0,75 tsk | Salt |
Blanda torrjäst och socker i en skål. Tillsätt 45 grader varmt vatten och rör om. Låt stå i 10 min.
Blanda vetemjöl och salt i en större skål. Tillsätt jästblandningen, yoghurt, olja och varm mjölk. Blanda samman till en deg. Knåda degen i ca 5 min.
Gnid in en ren skål med lite olja och lägg ner degen. Plasta och låt degen vila i rumstemperatur i ca 1 tim.
Finhacka vitlök och koriander.
Dela degen i 6 bitar och rulla varje bit till en liten boll. Kavla ut varje boll till ett tunt bröd. Strö över lite vitlök och koriander och gnid in försiktigt i bröden.
Stek bröden i lite olja i en het panna ca 2 min med vitlök- och koriandersidan upp. Vänd och stek andra sidan i ca 1 min.
Lägg över bröden på ett fat och pensla med lite smör. Servera på direkten!
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt