Naanbröd - grundrecept
Mari Bergman

Naanbröd - grundrecept

1 t 30 minEnkelt
74,85 kr
6 portioner4,38 kr per portion
Det klassiska brödet kan enkelt göras hemma i stekpannan. Doppa i god sås och njut!

2 mskVatten
250 gVetemjöl
0,5 tskStrösocker
0,75 dlMellanmjölk
1 dlYoghurt Naturell
1 mskMat & Bak Smör
1 tskJäst Original Torr
1 mskRapsolja
1 stKoriander - färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskMatolja
0,75 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Blanda torrjäst och socker i en skål. Tillsätt 45 grader varmt vatten och rör om. Låt stå i 10 min.

2

Blanda vetemjöl och salt i en större skål. Tillsätt jästblandningen, yoghurt, olja och varm mjölk. Blanda samman till en deg. Knåda degen i ca 5 min.

3

Gnid in en ren skål med lite olja och lägg ner degen. Plasta och låt degen vila i rumstemperatur i ca 1 tim.

4

Finhacka vitlök och koriander.

5

Dela degen i 6 bitar och rulla varje bit till en liten boll. Kavla ut varje boll till ett tunt bröd. Strö över lite vitlök och koriander och gnid in försiktigt i bröden.

6

Stek bröden i lite olja i en het panna ca 2 min med vitlök- och koriandersidan upp. Vänd och stek andra sidan i ca 1 min.

7

Lägg över bröden på ett fat och pensla med lite smör. Servera på direkten!

Bild:

Nurlan Emir