Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Botten | ||
200 g | Digestive original, | |
70 g | Smör, smält | |
Fyllning | ||
1 pc. | Gelatinblad | |
3 dl | Gräddfil | |
200 g | Färskost Naturell | |
100 g | Florsocker | |
4 tsp | Vaniljsocker | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 pc. | Citron - Eko, saften av | |
Topping | ||
4 pc. | Passionsfrukt | |
1 handful | Citronmeliss |
Börja med bottnen: Smält smöret. Krossa kexen med en mortel eller i en matberedare tills du får fina smulor. Blanda ihop smulorna med smöret i en liten skål.
Klä en springform (ca 24 cm) med bakplåtspapper. Fördela kexblandningen i formen och tryck till ordentligt så du får en jämn botten. Ställ i kylskåp.
Lös upp gelatinbladet enligt anvisningar på förpackningen, tillsätt saft från 1 citron. Ställ åt sidan.
Vispa grädden till fast konsistens. I en annan skål vispar du ihop gräddfil, färskost, florsocker och vaniljsocker. Vänd sedan ihop grädden och färskostblandningen.
Vispa försiktigt ner gelatinblandningen i färskostblandningen, i en tunn stråle.
Häll blandningen över kexbottnen och ställ i kylskåp i 5–6 timmar eller över natten tills den har stelnat. Precis före servering delar du passionsfrukterna och skrapar ur innehållet. Fördela över kakan och toppa med citronmeliss.
Photo:
Silje Feiring
37,38 kr /kg
145,00 kr /kg
847,50 kr /kg
53,17 kr /L
114,75 kr /kg
35,00 kr /kg
137,19 kr /kg
93,17 kr /L
62,19 kr /kg
331,94 kr /kg
1 Citronmeliss Kruka EKO Klass1
26,95 kr /pc.