Skip to main content
Grekisk quinoasallad
Mia Troberg

Grekisk quinoasallad

30 minEasy
259,30 kr
4 portions 34,08 kr per portion
En enkel och matigare variant av grekisk sallad. Quinoan mättar och innehåller protein och fibrer. Serveras med krämig tzatziki.
Ingredients
250 gKörsbärstomater
1,5 dlKalamataoliver
0,5 pc.Gurka
1 pc.Rödlök
4 dlQuinoa
1 pc.Isbergssallat
150 gFetaost
Tzatziki
1 cloveVitlök Vanlig
0,5 pc.Gurka
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 krmSalt
Dressing
1 tbspBasilika - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspVinäger
2 tbspOlivolja
1 krmSalt
Instructions
1

Koka quinoan enligt anvisningar på paketet och låt svalna. Strimla salladen och skär tomat, gurka och lök i skivor. Dela fetaosten i mindre bitar. Blanda hop dressingen och slå över.

2

Riv gurkan och krama ur vätskan. Blanda gurka med yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen med tzatzikin.

Näringsvärde: Energi (kcal) 438,3, Protein (g) 14,4, Fett (g) 28,0, Kolhydrater (g) 28,6

Photo:

Susanna Livijn Wexell