Skip to main content
Rödbetspaj med getost och rosmarin
Mari Bergman

Rödbetspaj med getost och rosmarin

50 minEasy
278,10 kr
4 portions 35,52 kr per portion
Lättlagad paj med färdig pajdeg och förkokta rödbetor. Det går givetvis att göra sin egen pajdeg samt använda färska rödbetor.
Ingredients
Topping
30 gHasselnötter
0,25 pc.Rosmarin - färsk
0,5 tspHonung
Paj
200 gGetost, Chevre
1 tspRosmarin - färsk
3 pc.Ägg
500 gRödbetor - Förkokta
1 pc.Gul lök
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 tspSalt
230 gSmördeg, (1 st)
1 tspHonung
2 krmSvartpeppar
1 tbspSmör
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Tryck ut pajdegen i en springform.

3

Skala och finhacka lök och fräs mjuk i smör.

4

Skiva rödbetor och getost. Finhacka rosmarin.

5

Vispa ihop ägg, crème fraiche, salt, peppar, honung och rosmarin.

6

Varva rödbetor, lökfräs och getost i pajformen. Häll över äggstanningen och grädda i ca 40 min.

7

Rosta hasselnötterna i en torr panna och grovhacka dem lite lätt.

8

Ta ut pajen ur formen och lägg upp på ett fat. Ringla över lite extra honung och dekorera med hasselnötter och rosmarinkvistar. Servera gärna med en sallad vid sidan av.

Photo:

Nurlan Emir