Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köp hem | ||
700 g | Potatis | |
400 g | Koljaryggfilé | |
3 dl | Vispgrädde | |
10 g | Rosmarin - färsk | |
1 pc. | Citron | |
Från ditt skafferi | ||
1 tbsp | Olivolja | |
2 pc. | Vitlök, klyfta | |
20 g | Smör |
Värm ugnen till 200 grader.
Skär potatisen i 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisklyftorna i en ugnsform. Tillsätt lite olivolja och salt och blanda om. Halvera citronen och lägg citronhalvorna vid sidan av potatisen. Rosta i ugnen i ca 20-25 minuter.
Värm grädden tillsammans med riven vitlök, grovhackad rosmarin och en nypa salt och peppar i en kastrull. Sjud grädden i ca 5 minuter.
Krydda fisken med salt och peppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek fisken på hög värme i 1 minut på ena sidan så att fisken får en fin stekyta.
Ta ut potatisen och sänk ugnsvärmen till 150 grader.
Häll gräddsåsen över potatisen i formen. Lägg fisken med stekytan upp över potatisen. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
Garnera med färsk rosmarin och servera gärna en sallad eller grönsaker vid sidan av.
Photo:
Susanna Blåvarg
22,17 kr /kg
224,88 kr /kg
93,17 kr /L
34,95 kr /pc.
66,36 kr /kg
132,67 kr /L
199,09 kr /kg
145,00 kr /kg