Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köp hem fem | ||
3 pc. | Gul lök | |
500 g | Fläskfilé | |
3 dl | Vispgrädde | |
0,5 pc. | Persilja - färsk, kruka | |
400 g | Tagliatelle | |
Från ditt skafferi | ||
25 g | Smör | |
2 krm | Strösocker | |
2 clove | Vitlök | |
1 tbsp | Kalvfond Buljong |
Skala och skiva löken. Stek löken i smör i en stekpanna på medelvärme i ca 10 minuter. Rör om med jämna mellanrum. Tillsätt en nypa socker och stek löken ytterligare i 2 minuter. Lägg över den stekta löken i en skål och ställ åt sidan.
Koka upp saltat vatten till pastan.
Skiva fläskköttet och skala och grovhacka vitlöken. Tillsätt lite mer smör i pannan och stek köttet tillsammans med den hackade vitlöken. Krydda med salt och peppar efter smak. Tillsätt grädde och köttfond och låt sjuda i 5 minuter.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ner den karamelliserade löken i fläskfilégrytan och smaka av med ev. mer salt och peppar.
Lägg upp på fat och strö över persiljekvistar. Servera tillsammans med nykokt pasta.
Photo:
Susanna Blåvarg
36,88 kr /kg
189,09 kr /kg
93,17 kr /L
21,95 kr /pc.
59,90 kr /kg
145,00 kr /kg
19,95 kr /kg
199,09 kr /kg
230,56 kr /L