Skip to main content
Grön linssoppa med mjukt bröd
Mari Bergman

Grön linssoppa med mjukt bröd

40 minMedium
99,35 kr
4 portions 8,69 kr per portion
Matig vegetarisk soppa med gröna linser, morötter och purjolök. Soppan går utmärkt att förbereda och den håller sig fint i kylen ett par dagar. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,15
Ingredients
Linssoppa
250 gMorötter
0,5 pc.Purjolök
2 tbspTomatpuré
1 krmSalt
4 dlGröna Linser Torkade
0,5 tbspBasilika - torkad
2 tbspOlivolja
3 cloveVitlök Vanlig
0,5 tbspTorkad oregano
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tbspVitvinsvinäger
2 pc.Lagerblad
2 tbspGrönsaksbuljong
1 LVatten
Tillbehör
1 dlYoghurt för Matlagning
Instructions
1

Linssoppa: Finhacka purjolöken och skölj den ordentligt. Skala och finhacka vitlök. Skala och skär morötterna i tunna skivor.

2

Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs purjolök och vitlök mjuk utan att det tar färg. Tillsätt basilika, oregano och tomatpuré och fräs i ytterligare 1 min.

3

Tillsätt vitvinsvinäger, vatten, lagerblad, linser, morötter och grönsaksbuljong. Lägg på ett lock och låt soppan koka upp. Sänk värmen och låt soppan sjuda under lock i ca 25-30 min. Rör om då och då.

4

Smaka av soppan med salt och peppar.

5

Häll upp soppan i djupa skålar, toppa med en klick yoghurt och servera gärna med varmt bröd.

Photo:

Nurlan Emir