Örtgazpacho med olivolja och gurka

Örtgazpacho med olivolja och gurka

20 minEnkelt
98,75 kr
4 portioner6,54 kr per portion
Överbliven soppa kan man frysa in och servera som granité. Ta fram och skrapa över till exempel en bruschetta med tomat och mozzarella

Garnering
0,5 stGurka
1 mskKörvel - färsk
1 mskOlivolja
1 mskBasilika - färsk
Gazpacho
2 mskOlivolja
2 stGrön Paprika
0,5 klyftaVitlök Färsk
1 stPersilja - färsk
1 dlBasilika - färsk
1 mskVitvinsvinäger
1 stKörvel - färsk
1 stGurka
Instruktioner
1

Kärna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar. Skala gurkan och skär den i mindre bitar. Mixa alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Häll upp i fyra snygga glas. Skala gurkan till garnerng och skär i fina små tärningar. Garnera med basilika, körvel, gurktärningarna och massor med olivolja.

Bild:

Magnus Skoglöf