Pepparkakscheesecake
Malin Andersson

Pepparkakscheesecake

5 tEnkelt
110,85 kr
10 portioner5,25 kr per portion
Fryst cheesecake med smak av jul och pepparkakor. Perfekt när du vill ha efterrätten förberedd inför jul och nyår. Varför inte prova en cheesecake som del av årets julbak? Fler recept: Pepparkakshus byggsats, Pepparkakor, Mjuk pepparkaka

200 gFärskost Naturell
100 gPepparkakor
2 dlStrösocker
25 gMat & Bak Smör
3 dlVispgrädde
3 stÄgg
1 tskVaniljsocker
Instruktioner
1

Mixa pepparkakorna till smulor i en matberedare eller mixer. Smält smöret och blanda med pepparkassmulet.

2

Tryck ut smulet i botten på en springform, ca 26 cm. Ställ åt sidan.

3

Knäck äggen och sätt gulorna i en skål och vitorna i en annan.

4

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden lätt i en egen skål.

5

Vispa äggulorna med sockret och vaniljsocker tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt färskost och rör ihop till en smet.

6

Rör ihop vispad äggvita med den vispade grädden, blanda sedan ned färskostblandningen och rör om försiktigt tills du har en jämn smet. Häll ut smeten över kaksmulet i springformen.

7

Frys cheesecaken i minst 4 timmar, gärna över natten. Ta fram cheesecaken ca 15 minuter innan servering och dekorera gärna med lite pepparkassmul eller pepparkakor.

Bild:

Kerstin Eriksson