Recept | Fika & tårtor | Ris, Gryn & Mjöl

Mjuk pepparkaka

Foto: Ulf Widell Mjuk pepparkaka

Hållbar och saftig!

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Pensla två sockerkaksformar med ett lager mjukt smör.
2. Sätt ugnen på 180 grader.
3. Häll hyvlad mandel i formarna och snurra så att mandeln fastnar på kanterna.
4. Värm mjölk, sirap, smör, sockersorterna och kryddorna (mal kryddnejlikorna innan) till 60 grader under omrörning.
5. Vispa blandningen kall.
6. Tillsätt äggen ett och ett.
7. Sikta ner vetemjölet och bikarbonaten och rör ner det i smeten.
8. Rör till sist ner apelsinskalen.
9. Fyll formarna till hälften med smeten och strö eventuellt överbliven mandel ovanpå.
10. Sätt formarna i ugnen och ta försiktigt ut dem ur ugnen efter ca 45-50 minuters bakning. Känn efter med en sticka så att de är genombakta i mitten.
11. Låt dem stå och vila i 5 minuter för att dra sig samman. Stjälp sedan upp dem på ett galler att svalna.

Ca 150,70 kr/port Summa 150,70 kr

Ett recept från:

Jan Hedh

Det här receptet kommer från Jan Hedhs kokbok Jan Hedh.<br/><br/>Du kan hitta fler spännande recept från Jan Hedh.<br/><br/>Skriv bara Jan Hedh i sökrutan högst upp till vänster.

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Björn :

2782,60 kr är lite för mycket för denna kaka, så god kan den inte vara!

Specialerbjudanden

 

29,95 kr/st
19,50 kr/st
Jmf.pris 130,00 kr/kg
st

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst