Skip to main content
Pistagekräm med vaniljglass och saltrostade pistagenötter
Mari Bergman

Pistagekräm med vaniljglass och saltrostade pistagenötter

10 minEasy
166,85 kr
4 portions 32,23 kr per portion
Nyårsdessert på 4 ingredienser och 10 minuter! Ja du läste rätt, och oemotståndligt gott är det också. Len pistagekräm, krämig vaniljglass och knapriga saltrostade pistagenötter skapar en perfekt balans mellan sött, salt och nötigt.
Ingredients
1 dlVispgrädde
190 gPistagekräm
100 gPistagenötter
500 gVaniljglass
1 krmFlingsalt
1 tbspSmör
2 tspHonung Flytande
Instructions
1

Vispa grädden lätt tills den är mjuk och fluffig. Tillsätt pistagekrämen och vispa samman till en slät kräm. Lägg krämen i en spritspåse.

2

Grovhacka pistagenötterna och rosta i en panna med lite salt och smör. Tillsätt honung när nötterna fått lite färg. Blanda om och ta sedan av från plattan för att svalna.

3

Montera i glas eller skålar: Spritsa ut pistagekräm i botten av glaset och lägg kulor av vaniljglass över. Toppa med de rostade nötterna. Klart att servera!

Photo:

Susanna Blåvarg