Skip to main content
Falukorv med grilloumi, färskpotatis och senapsås
Hemmakock

Falukorv med grilloumi, färskpotatis och senapsås

20 minEasy
185,35 kr
4 portions 23,43 kr per portion
Falukorv med grilloumi, färskpotatis och senapsås

500 gFärskpotatis
500 gFalukorv
200 gGrillost
30 gÄrtskott
Senapsås
1 tbspVetemjöl
1 dlVispgrädde
2 tbspVatten
3 dlMellanmjölk
1 krmSvartpeppar
2 tbspSenap
0,5 tspSalt
Instructions
1

Koka upp mjölk, grädde och senap. Red av med mjöl utrört i kallt vatten, koka upp och vispa under tiden. Rör i salt och peppar.

2

Skär Grilloumin i 8 skivor, lägg skivorna på ett hushållspapper, lägg även ett hushållspapper på osten så att vätskan torkas av.

3

Pensla lite olivolja i en stekpanna och värm den. Lägg i osten och stek på båda sidor.

4

Skär falukorven i skivor och stek skivorna.

5

Servera falukorven med nykokt färskpotatis, grilloumi, ärtskott och senapsås.