Skip to main content
Lättstekt ris med ägg och jordnötter
Mari Bergman

Lättstekt ris med ägg och jordnötter

40 minEasy
235,05 kr
4 portions 31,65 kr per portion
En lättlagad rätt med asiatiska smaker som är perfekt att laga om du har kokt ris över.
Ingredients
Stekt ris
200 gOstronskivling
200 gHaricot Verts Fryst
2 tbspRapsolja
300 gMorötter
1 pc.Gul lök
0,5 tspHonung Flytande
2 tbspJapansk soja
1 tbspFärsk ingefära
0,5 tspChiliflakes
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
2 cloveVitlök Vanlig
5 pc.Ägg
1 tbspFisksås - Asiatisk
2 dlBasmatiris
Topping
100 gJordnötter Rostade/Saltade
1 pc.Lime
1 pc.Koriander - färsk
Instructions
1

Stekt ris: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt sedan riset svalna något.

2

Skala och finhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära. Skala morötterna och skär i tunna skivor. Riv svampen i mindre bitar. Skär tinade haricots vertsen i tre delar.

3

Hetta upp hälften av oljan i en stor stekpanna/wok. Fräs lök, vitlök, ingefära och svamp så att svampen blir krispig. Tillsätt morötter, haricots verts och chiliflakes och stek i ytterligare ca 5 min. Rör om då och då.

4

Häll över grönsaksfräset på en tallrik.

5

Hetta upp resten av oljan och stek det kokta riset under omrörning i ca 3-4 min. Tillsätt grönsakerna, soja, fisksås och honung och blanda om.

6

Vispa ihop äggen i en skål. Gör ett ”hål” i mitten av riset för att göra plats för äggen. Häll i äggsmeten och stek äggen i stekpannan så att de stelnar. Blanda om med riset så att äggen fördelas jämnt. Smaka av med salt och peppar.

7

Topping: Toppa det stekta riset med koriander, jordnötter och limeklyftor. Klart att servera!

8

Näringsvärde: 610 kcal, 30 g protein, 27 g fett, 55 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir