Grön ärtsoppa med pepparrotsmacka

Grön ärtsoppa med pepparrotsmacka

30 minEnkelt
249,60 kr
4 portioner36,20 kr per portion
En krämig men ändå frisk soppa som kan serveras såväl varm som kall. Men en god macka på havre- och fröbröd med pepparrotsfärskost är det här en härlig vår- eller sommarmiddag, men receptet kan även halveras och serveras som förrätt.

Grön ärtsoppa
2 dlMatlagningsvin Vitt
2 stGrönsaksbuljong
2 dlCreme Fraiche Naturell
8 dlVatten
1 stGul lök
600 gGröna Ärtor Frysta
1 klyftaVitlök
Pepparrotsmacka
100 gFärskost Naturell
1 stKrasse
1,5 mskPepparrot Färsk
1 stLantbröd
1 stGräslök - fryst
Instruktioner
1

Skala och finhacka löken och vitlöken. Hetta upp en stor kastrull med smör och fräs löken och vitlöken några minuter, utan att ta färg. Slå på vinet och låt det koka in.

2

Tillsätt ärter, vatten, grönsaksfond/-buljong och crème fraîche. Låt koka upp och sedan puttra ett par minuter. Mixa soppan slät med en mixerstav eller i en blender. Späd eventuellt med lite vatten till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.

3

Skala och finriv pepparroten. Finskär gräslöken och klipp krassen. Rör samman pepparrot och färskost. Smaka av med salt och peppar. Bred pepparrotsfärskosten på 8 stycken brödskivor och toppa med gräslök och krasse.

4

Häll upp soppan i djupa tallrikar och servera tillsammans med pepparrotsmackan.