Quinoaburgare med guacamole och bananchips

Quinoaburgare med guacamole och bananchips

30 minEnkelt
590,90 kr
3 portioner148,76 kr per portion
Läckra burgare baserade på quinoaburgarmix från Risenta.

Quinoaburgare
0,5 stLime
200 gSkivad Ost
3 stHamburgerbröd
1 stRödlök
12 stTortillachips
1 stVeggie burger mix
2 stVanliga Tomater
Guacamole
1 stChili
2 klyftaVitlök
1 stSchalottenlök
2 stAvokado
1 stLime
Bananchips
1 lRapsolja
3 stMatbanan
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 220C. Skär bort ändarna på matbananerna och lägg ett längsgående snitt i skalet och ta därefter bort skalet. Skiva bananerna i tunna skivor på längden med en mandolin eller osthyvel. Värm oljan i en kastrull till 180C och lägg i 4-6 skivor i taget – vänd skivorna efter ett par minuter och fritera tills de har blivit krispiga och har fått en gyllenbrun färg. Lägg över skivorna på en tallrik med hushållspapper, salta och låt svalna.

2

Dela och gröp ur avocadon och lägg i en skål. Finhacka vitlök, charlottenlök och röd chili. Kör allting grovt med en stavmixer alternativt mosa med gaffel och rör om. Riv ner skalet från limen och pressa i all saft, rör om igen och salta.

3

Skiva löken, tomaterna och osten samt skölj salladen Här kan du välja vilken typ av ost du vill ha - stark eller mild. Antingen kan du köpa färdigskivad eller skiva själv. 10-12 skivor brukar bli lagom för tre burgare.

4

Koka vatten och blanda quinoamixen med 2,75 dl hett vatten – rör om ordentligt och ställ åt sidan så det får svälla och svalna. Rulla därefter 3 st bollar som du trycker ut till hamburgare. Obs på paketet står att det räcker till 4-6 st, men om du vill ha normalstora burgare så blir 3 st lagom. Värm oljan i en stekpanna och stek burgarna ca 2 minuter på varje sida så att de får fin färg. Lyft över till en plåt och lägg på ostskivorna och baka färdigt i ugnen ca 5-6 min. Lägg samtidigt in bröden i ugnen.

5

Montera burgarna genom att börja med salladen och sedan i följande ordning: tomatskivor, rödlök, burgare, tortillachips, guacamole – lägg på locket och tryck ner en grillpinne

Servera gärna med vitlökssås eller liknande till.

Receptet kommer från Arne Mattisson.

Bild:

Arne Mattisson