Kanelbullar
Linnéa Seidel

Kanelbullar

1 t 30 minEnkelt
57,85 kr
1 portion18,15 kr per portion
Finns det något bättre än nygräddade kanelbullar och ett glas mjölk?”

Deg
1 tskSalt Fint
1 stÄgg
50 gJäst Original
5 dlMellanmjölk
15 dlVetemjöl
100 gMat & Bak Smör
1 dlStrösocker
Pensling och garnering
1 stÄgg
3 mskMellanmjölk
1 dlPärlsocker
Fyllning
1 dlStrösocker
4 tskKanel Malen
200 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Smält smöret och slå över mjölken, värm till 37 grader, fingervarmt.

2

Smula ned jästen i en bunke och slå den varma degspadet över.

3

Tillsätt socker, salt och ägget. Arbeta sist i mjölet, lite i taget. Spar ca två deciliter till utbakningen.

4

Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.

5

Arbeta snabbt ihop den jästa degen och dela den i två delar. Kavla ut varje degbit till en stor platta.

6

Bred det mjuka smöret över degplattan, och strö över socker och kanel.

7

Rulla ihop plattan längs med långsidan och skär i 1-2 cm breda bitar.

8

Placera bullarna i bullformar och pensla med ihopvispat ägg och mjölk. Strö pärlsocker över.

9

Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

Bild:

Katja Kristoferson