Indisk köttfärssås med kryddat ris
Mari Bergman

Indisk köttfärssås med kryddat ris

5 minEnkelt
446,45 kr
4 portioner31,02 kr per portion
Smakrik köttfärssås med indiska smaker, serverad med kryddat ris. Denna rätt är enkel, och inte för het för barnen! Tips! Tina köttfärsen över natten om du köpt fryst. <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(MatHems familjekasse v49 2017)</a> (Mathems inspirationskasse 2-personer v49 2017)

Kryddat ris
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stZucchini
1 stLime
0,5 stPersilja - färsk
80 gCashewnötter Naturella
0,5 mskRapsolja
3 dlBasmatiris
1 krmSalt Fint
Köttfärssås
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGul lök
1,5 tskSpiskummin
1,5 dlVatten
1 mskRapsolja
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskKanel
1 krmSalt Fint
2 mskKalvfond Buljong
1,5 tskCurry
1 tskSambal Oelek
250 mlHavrebaserad matlagning
1 tskIngefära Malen
500 gKöttfärs - Nöt
200 gVitkål
Instruktioner
1

Kryddat ris: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Köttfärssås: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj och grovhacka vitkålen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen tillsammans med spiskummin, curry, kanel och ingefära så att färsen blir genomstekt.

3

Tillsätt lök, vitlök och vitkål och fräs ytterligare några minuter så att kålen mjuknar. Tillsätt sambal oelek, havregrädde, vatten och fond och låt såsen puttra ihop 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Kryddat ris: Skölj zucchinin och tärna den smått. Skölj limen och riv skalet fint på ett rivjärn. Grovhacka cashewnötterna. Blanda det kokta riset med olja, zucchini, limeskal och cashewnötter. Smaka av med lite salt och peppar. Skölj och grovhacka persilja och strö över. Skär limen i klyftor.

Servera det kryddade riset med indisk köttfärssås och limeklyftor vid sidan om.

Näringsvärde: 677 kcal. 34 g protein, 33 g fett, 59 g kolhydrater.

Bild:

Andrea Klintbjer