Stekt lax med curryslaw och kokt potatis
Mari Bergman

Stekt lax med curryslaw och kokt potatis

30 minEnkelt
334,80 kr
4 portioner56,27 kr per portion
Laxen är en riktig hit som går på ett kick att få ihop. Har du en mandolin gömd i kökslådan kanske, så passar den perfekt att ta fram nu och hyvla vitkålen till curryslawn med.

Tillbehör
900 gPotatis
Coleslaw
0,25 stPurjolök
0,75 tskSalt Fint
1,5 tskCurry
200 gVanliga morötter
250 gMatlagningsyoghurt Turkisk
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskVit balsamvinäger
300 gVitkål
Lax
500 gLaxfilé
2 mskOlivolja
1 krmStrösocker
2 krmSvartpeppar Malen
2 krmFlingsalt
1 mskMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Koka potatisen mjuk med lite salt. Skala den först om du vill.

2

Ta bort skinnet och skär laxen i portionsbitar om den är färsk. Krydda med en nypa socker, salt och peppar på varje sida.

3

Curryslaw: Skala och riv moröttera. Skiva vitkålen tunt och skölj och strimla purjolöken. Lägg allting i en stor bunke. Tillsätt balsamvinäger och blanda om. Blanda yoghurten med curry, salt och peppar och tillsätt till grönsakerna. Blanda om ordentligt och ställ åt sidan.

4

Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör och stek laxbitarna på ganska hög värme på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun och lite knaprig yta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara på eftervärmen i ca 5 min. Servera laxen med kokt potatis och curryslaw.

Näringsvärde: 584 KCAL 34g Protein 30g Fett 42g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd