Midsommardröm - smörgåstårta
Hemmakock

Midsommardröm - smörgåstårta

2 tEnkelt
703,30 kr
8 portioner63,16 kr per portion
Midsommardröm - smörgåstårta

Kryddigt bröd
1 mskAnis
1 stÄgg
1 mskTimjan - torkad
50 gJäst Original Färsk
12 dlVetemjöl
2 tskTorkad gurkmeja
5 dlVatten
1 mskKummin
6 stFikon Färska
600 gVanliga Tomater
300 gLufttorkad Skinka
200 gRostbiff Pålägg
40 gRuccolasallat
1 stMynta - färsk
1 stKoriander - färsk
Hummus
1 tskSpiskummin
0,5 tskSvartpeppar Malen
1 dlOlivolja
100 gKvarg 10 procent, (1 dl)
1 tskKoriander - torkad
1 klyftaVitlök Vanlig
1 tskSalt Fint
400 gKikärtor
Chévre- och dadelröra
500 gKvarg 10 procent, (5 dl)
1 tskSalt Fint
0,5 tskSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
120 gDadlar Färska
300 gGetost, Chevre
Instruktioner
1

Kryddigt bröd: Blanda jäst, vatten (den stora mängden vatten som står angivet i receptet skall vara ljummet, medan den lilla mängden kallt) och kryddor i en bunke. Rör tills jästen lösts upp.

2

Tillsätt mjölet, spara 1 dl till utbaket. Arbeta degen smidig. Jäs 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.

3

Knåda degen på mjölat bakbord. Jäs ytterligare 20 min i en smord bakform. Pensla med ägg.

4

Baka i nedre delen av ugnen i 175ºC ca 30 min. Låt svalna på galler.

5

Hummus: Mixa kikärtor, vitlök och kryddor i en matberedare. Tillsätt olja i en fin stråle under mixningen. Blanda ner kesella och ställ in i kylen.

6

Chèvre- och dadelröra: Skär bort ytterkanten och mosa sedan osten, blanda den med kesella. Kärna ur och tärna dadlarna. Blanda samman allt.

7

Montering: Skiva brödet som en tårtbotten i tre delar. Bred hälften av chévreosten på bottenlagret, fördela ytterlår, hälften av tomaterna och hälften av korianderbladen ovanpå.

8

Bred hummus på det andra brödlagrets bägge sidor. Fördela ut 2 paket skinka, tomat och koriander. Lägg på det tredje brödlagret. Toppa med resterande chèvreröra, fikon och mynta.