Hellmann's hamburgare med hemmagjort bröd

Hellmann's hamburgare med hemmagjort bröd

1 tEnkelt
409,80 kr
6 portioner40,30 kr per portion
I världens godaste hamburgerbröd finns en hemlig ingrediens som ingen av dina gäster kommer att kunna lista ut; Hellmann's majonnäs! Prova själv och upptäck hur saftiga och läckra Hellmann's hamburgerbröd blir!

Hellmann's hamburgare
250 gBacon Skivat
1 mskOxfond
3 klyftaVitlök
1 stGul lök
1 kgKöttfärs - Nöt
1,5 mskRökt paprikapulver
Tillbehör
100 gMajonnäs
2 stVanliga Tomater
200 gHamburgerost
2 stRödlök
Hellmann's hamburgerbröd
500 gVetemjöl
4 dlVatten
2 mskTimjan
0,5 dlSesamfrö
1 mskChilipeppar Röd
50 gJäst
10 gSalt Fint
25 gStrösocker
1 dlMellanmjölk
100 gMajonnäs
50 gRiven Ost
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda jästen och vattnet (fingervarmt). Hacka chilin. Blanda sedan i mjöl, Hellmann’s majonnäs, timjan, chili, socker och ost. Knåda degen på medelhastighet i 10 min, blanda sedan ner salt och blanda i ca två minuter till.

2

Låt degen jäsa 20-30 min eller till dubbel storlek.

3

Forma bullar till önskad storlek och låt jäsa till dubbla storleken under en duk.

4

Pensla med lite mjölk och toppa med sesamfrön. Baka av i ca 10 min eller tills dom fått en fin gyllengul färg.

Tillbehör:

1

Skiva rödlök och tomat. Ställ fram en skål med Hellmann's majonnäs och ett paket med skivad cheddarost.

Hellmann's hamburgare:

1

Stoppa allt utom färsen (Använd gärna högrevsfärs för bästa smakupplevelse) i en matberedare och mixa till det är små bitar kvar av allt. Blanda det med högrevsfärsen och forma till hamburgare.

2

Stek burgarna medium och servera med en skiva tomat, lökringar, cheddarost och en klick majonnäs i ett Hellmann’s hamburgerbröd.