Ljummen bönsallad

Ljummen bönsallad

20 minEnkelt
204,50 kr
6 portioner16,95 kr per portion
Ljummen bönsallad

Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlBladpersilja - färsk
1 klyftaVitlök
3 mskOlivolja
1 tskSalt Fint
2 tskDijonsenap
Bönsallad
400 gVita Bönor Naturella
0,5 stPurjolök
500 gMorötter
150 gSockerärta Färsk
1 mskOlivolja
250 gFärska champinjoner
1 stLök
1 mskFlytande Smör och Margarin
0,5 kgPotatis
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skrapa morötter och potatis och strimla/skiva. Strimla purjolök och klyfta löken.

3

Lägg dem på en plåt och häll över olivoljan. Stek mitt i ugnen ca 20 min.

3

Spola av bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av.

4

Skölj och hacka bladpersiljan. Blanda dressingen. Häll i bönorna och rör om.

5

Skölj och klyfta champinjonerna. Stek dem i smör ca 5 min. Stek därefter sockerärtorna ett par minuter.

6

Blanda ner den stekta svampen, sockerärtorna och rotfrukterna/löken i bönsalladen.

Salladen är godast nygjord, men går att förbereda. Värm den ca 5 min i 225 grader.