Bananabread

Bananabread

1 t 30 minEnkelt
203,10 kr
1 portion49,23 kr per portion
Det här brödet bakades 10 dagar i rad under våren 2019 när Sannas son Igor råkade beställa en låda (10 kilo) bananer på Mathem i stället för 1 kilo. Vi bakade och bakade men tröttnade aldrig, så gott är det. Och ja, vi erkänner, det är mer en kaka än ett bröd och passar utmärkt som en söt avslutning på en frukost som får ta över en hel dag.

2 dlStrösocker
1,5 tskVaniljpulver
2 stÄgg
1 tskBakpulver
0,5 dlValnötter
3,5 dlVetemjöl
5 stBanan
100 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en avlång brödform.

2

Vispa smör och socker med en elvisp tills det är vitt och krämigt.

3

Skala och mosa 4 av bananerna. Vispa först ner äggen i sockersmeten och sen de mosade bananerna.

4

Blanda i resten och häll över smeten i formen.

5

Skala och dela slutligen den sista bananen på längden och lägg med snittytan uppåt ovanpå smeten.

6

Grädda i 40–60 minuter tills brödet är gyllenbrunt.