Focaccia

Focaccia

1 t 30 minEnkelt
103,70 kr
4 portioner10,67 kr per portion
med sv.oliver o rödlök

1 mskFlingsalt
7 dlVetemjöl
25 gJäst Original
3 dlVatten
3 stRödlök
2 mskHonung Flytande
200 gSvarta oliver utan kärnor
Instruktioner
1

121683/leila_lindholm/matbrod/foccacia

1

Focaccia, grundrecept

2

Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.

3

Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.

4

Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.

5

Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.

6

Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.

7

Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

8

Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.

9

Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.