Färska vårrullar med tofu och krispigt grönt med ingefärsdipp
Mari Bergman

Färska vårrullar med tofu och krispigt grönt med ingefärsdipp

45 minEnkelt
357,25 kr
4 portioner32,27 kr per portion
En festlig vardagsrätt i form av färska vårrullar med tofu, krispigt grönt och underbar ingefärsdipp. Låt gärna var och en få komponera ihop sin egen vårrulle. Så fräscht och gott. (Tastelines matkasse v8 2016)

Vårrullar
200 gVanliga morötter
1 stRöd Paprika
134 gRispapper
180 gBöngroddar
200 gTofu
0,5 stKoriander - färsk
225 gMango Fryst
1 stGurka
1,5 dlJordnötter Rostade
2 stAvokado
Dippsås
1 tskFärsk ingefära
1 stLime
1,5 mskJapansk soja
2 mskRisvinäger
1 mskSesamolja
1 tskChilipeppar Färsk
Instruktioner
1

Vårrullar: Skala och skär morötterna i smala stavar. Skölj och skär gurka och paprika i smala stavar. Skär avokado i små kuber och skär tofun i smala stavar. Grovhacka koriander och jordnötter. Skölj groddarna och se till så att mangon är väl tinad.

2

Lägg upp alla ingredienser i separata skålar.

3

Dippsås: Riv ingefära och hacka chili fint. Skölj lime, riv skalet och pressa ur saften. Blanda ihop alla ingredienser till dippsåsen.

4

Vårrullar: Värm vatten i en vid kastrull eller stekpanna så att det blir lite ljummet. Doppa ett rispapper i taget så att det blir mjukt men var försiktig så att det inte blir för mjukt. Lägg ut rispapperet på en fuktad handduk på en skärbräda och fyll med alla godsaker. Rulla ihop och gör likadant med resterande rispapper. Lägg upp vårrullar på ett fat och doppa i den goda dippsåsen.

Näringsvärde: 590 kcal, 19 g protein, 32 g fett, 50 g kolhydrater.

Bild:

Susanna Livijn Wexell