Pizza Prosciutto
Malin Andersson

Pizza Prosciutto

2 tEnkelt
224,65 kr
4 portioner29,35 kr per portion
Hembakad pizza som får god smak av prosciutto och färsk ruccola - perfekt till helgmiddagen eller att dela upp i trekanter och lägga upp på buffébordet.

Pizzadeg
2,5 dlVatten
6 dlVetemjöl Special
0,5 dlOlivolja
1 tskSalt Fint
0,25 stJäst Original Färsk
0,5 tskStrösocker
Tomatsås
1 mskOlivolja
200 gPasserade Tomater
0,5 tskSalt Fint
1 tskStrösocker
2 mskTomatpuré
1 klyftaVitlök Färsk
1 mskBalsamvinäger
Pizzatopping
50 gRuccolasallat
100 gProsciutto
200 gRiven Mozzarellaost
Instruktioner
1

Lös upp jästen tillsammans med ljummet vatten.

2

Tillsätt mjöl, olivolja, salt och strösocker. Knåda ordentligt i ett par minuter. Lägg ner degen i en stor bunke och täck över med en bakhandduk. Mjöla degen lite så den inte fastnar i bunken. Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 60 min eller i kyl i ca 4 timmar.

Tomatsås

1

Pressa vitlöken och fräs i olivolja i en kastrull.

2

Rör ned tomatpurén och blanda sedan ner resterande ingredienser. Koka upp och låt såsen sjuda 30 minuter, rör om ett par gånger under tiden.

3

Smaka av med salt och ev svartpeppar. Låt pizzasåsen svalna något innan den fördelas på pizzorna.

Pizza

1

Sätt ugnen på 250 grader.

2

Dela degen i 4 delar och forma till bollar, låt jäsa 15 minuter.

3

Kavla ut varje degbit tunt och lägg över på en plåt med bakplåtspapper innan du toppar pizzan.

4

Bred ut tomatsås på pizzorna och toppa med ost.

5

Grädda pizzan längst ned i ugnen tills den fått fin färg. Kontrollera om den är klar genom att kika på undersidan, då den har fin färg är pizzan klart. Upprepa med de övriga tre pizzorna.

6

Dela/skär prosciutton i lite mindre bitar och toppa pizzorna med detta + lite ruccola.

Bild:

Kerstin Eriksson