Glutenfri och enkel pizzadeg med tomatsås

Glutenfri och enkel pizzadeg med tomatsås

1 t 30 minEnkelt
176,80 kr
4 portioner8,30 kr per portion
En enkel och god pizzabotten som passar alla sorters pizzor. Ingredienserna hittar du i de flesta butiker. Ett grundrecept på en riktigt bra tomatsås är något man inte kan vara utan, speciellt inte om man ska göra goda pizzor. Se till att använda krossade tomater av bra kvalitet och låt tomatsåsen koka länge för bästa resultat. Pizzadegen ska jäsa i tre timmar, så gör tomatsåsen medans degen jäser. En sats pizzadeg och en sats tomatsås räcker till cirka fyra personer.

Tomatsås
1 tskVitvinsvinäger
1 mskTorkad oregano
0,5 tskSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
1 stKrossade Tomater
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmStrösocker
Övrigt
1 stBakplåtspapper
Pizzadeg
1 tskSalt Fint
200 gRismjöl
300 gVatten
50 gMajsstärkelse
10 gFiberhusk
5 gJäst
70 gMajsmjöl
Instruktioner
1

Pizzadeg: • Lös upp jästen i vattnet. • Vispa ner de torra ingredienserna utom fiberhusken och blanda till en slät smet. • Tillsätt fiberhusken och blanda den väl direkt ner i degen. • Täck bunken med plast och låt degen jäsa i 3 timmar. • Sätt ugnen på undervärme, 230 grader. • Kavla ut degen till 4 tunna pizzor i extra rismjöl och lägg på bakplåtspapper. • Toppa med dina favorittillbehör. • Grädda i ca 15 minuter på 230 grader.

Tomatsås: • Häll olivoljan i en tjockbottnad kastrull och sätt på medelvärme. • Riv eller pressa vitlöksklyftorna och fräs dem försiktigt några minuter i oljan. • Tillsätt övriga ingredienser och låt tomatsåsen puttra på svag värme i minst 30 minuter.

Bild:

Christina Sundien