Ugnsbakad blomkål under frasigt havretäcke
Hemmakock

Ugnsbakad blomkål under frasigt havretäcke

45 minEnkelt
536,55 kr
4 portioner75,63 kr per portion
Blomkål och lök toppas med ett smul på havregryn, ost och persilja och gratineras sedan i ugnen. Det hela blir som en underbart god, salt variant av smulpaj!

1 dlStröbröd
0,5 tskSalt Fint
1 stKnipplök
150 gCitron, (1 st)
100 gMat & Bak Smör
150 gParmesanost
1 krmSvartpeppar Malen
1 800 gBlomkål Färsk, (2 st)
2 klyftaVitlök
2 dlHavregryn
1 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Dela ner blomkålen i mindre buketter och skär stammen i skivor. Ansa, skölj och skär 2 stycken av knippet med lök i grova bitar. Förväll blomkål och lök ett par minuter, häll av vattnet och låt ånga av ordentligt. Fördela i en smord ugnsfast form.

3

Skala och finhacka vitlöken. Finhacka persiljan. Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet. Riv osten. Blanda samman vitlök, persilja, citronskal, ost, smör, havregryn och ströbröd i en skål. Smaka av med salt och peppar.

4

Fördela blandningen över blomkålen och löken. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills grönsakerna är genommjuka och havretäcket fått fin färg.