Kryddiga kikärtsbiffar med fetaostkräm

Kryddiga kikärtsbiffar med fetaostkräm

45 minEnkelt
279,35 kr
4 portioner29,38 kr per portion
Kikärtssmeten smaksätts med spiskummin vilket ger falafeltouch på biffarna. Förutom kryddorna som redan ingår är det också gott att experimentera med färska örter – blanda gärna ner lite persilja eller koriander i smeten för ytterligare smakhöjd!

Kikärtsbiffar
1 mskSpiskummin
1 stChilipeppar Röd
2 tskCurry
2 dlHavregryn
1 mskKoriander - torkad
1 stSalladslök
780 gKikärtor Kokta
2 klyftaVitlök
2 stÄgg
Till servering
70 gSalladsmix
Fetaostkräm
200 gFetaost
2 dlCreme Fraiche Naturell
Instruktioner
1

Häll av spadet från kikärterna och låt rinna av. Skala och hacka vitlöken. Hacka även chilin och salladslöken.

2

Mixa samman alla ingredienser till biffarna i en matberedare eller med hjälp av stavmixer i en skål. Smaka av med salt. Smeten bör smaka ganska mycket eftersom lite av smaken tenderar att gå förlorad vid stekning. Låt sedan smeten dra i ca 15 min.

3

Gör under tiden fetaostkrämen: Mixa samman fetaost med crème fraiche, spara eventuellt lite fetaost till servering. Smaka av med peppar.

4

Skölj och torka salladen.

5

Forma små biffar av kikärtssmeten med fuktade händer och lägg på ett fat. Skulle smeten vara för lös, tillsätt mer havregryn.

6

Hetta upp en stor stekpanna med rikligt med olja och stek sedan biffarna i omgångar i några minuter på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper.

7

Servera biffarna tillsammans med sallad, fetaostkräm och eventuellt lite smulad fetaost.