Laxburgare med gräslök, citron och majssalsa

Laxburgare med gräslök, citron och majssalsa

30 minEnkelt
771,45 kr
4 portioner90,82 kr per portion
Fina fisken utgör basen i dessa ”våriga” och smakrika laxburgare. I stället för vanliga tillbehör fylls burgarna med ärtskott, groddar och knipplök, vilket ger en intressant variation på en uppskattad klassiker.

Majssalsa
2 dlCreme Fraiche Naturell
280 gMajskorn
1 klyftaVitlök
Laxburgare
2 krmVitpeppar Malen
1 stÄgg
0,5 tskSalt Fint
1 stGräslök - färsk
1 stCitron
500 gFärsk laxfilé
Tillbehör
100 gÄrtskott
100 gBöngroddar
1 stKnipplök
360 gHamburgerbröd
1 stPlocksallat
Instruktioner
1

Hacka eller mixa laxen grovt. Finskär gräslöken och finriv skalet från citronen. Blanda lax, ägg, gräslök, citronzest, salt och peppar. Forma till 6 eller 8 burgare.

2

Häll av majsen i ett durkslag. Finhacka eller finriv vitlöksklyftan. Blanda majs, vitlök och crème fraiche till en dressing. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.

3

Skölj salladen. Strimla 2 stycken knipplökar.

4

Hetta upp en stekpanna till medelvärme. Tillsätt smör och olja och stek sedan burgarna i några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomstekta.

5

Rosta under tiden hamburgerbröden lätt i ugnen eller i brödrost. Arrangera sedan sallad, groddar, ärtskott, laxburgare, lök och dressing till maffiga burgare.