Vegetarisk Lasagne
Mia Troberg

Vegetarisk Lasagne

45 minEnkelt
256,60 kr
6 portioner21,32 kr per portion
Lättlagad och god vegetarisk lasagne för hela familjen. En färdig lasagne håller bra i kylen, och går även att frysa. Fler lasagnerecept: Vegetarisk lasagne med keso, Auberginelasagne. Rekvisita: Klippans yllefabrik

Ostsås
2 mskMat & Bak Smör
1 krmVitpeppar Malen
0,75 dlVetemjöl
9 dlStandardmjölk
1 tskFlingsalt
2 dlRiven Gratängost
2 klyftaVitlök Vanlig
1,5 dlVatten
0,5 tskFlingsalt
1 mskOlivolja
1 stGrönsaksbuljong
6 dlKrossade Tomater
1 tskBasilika - torkad
1 mskTomatpuré
1 stGul lök
400 gVegetarisk Färs
0,5 tskSvartpeppar Malen
500 gLasagneplattor
Instruktioner
1

Finhacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Häll i färsen och fräs i några minuter. Tillsätt tomatpuré. Slå på lite vatten. Häll på krossade tomater och smula i buljong. Krydda och koka 15 minuter.

2

Ostsås: Smält smöret, rör i mjöl och späd med lite mjölk i taget samtidigt som du vispar. Låt småkoka i 5 minuter under omrörning. Krydda. Rör i osten.

3

Varva färssås med ostsås och lasagneplattor. Börja med färssås och sluta med ostsås. Strö över lite riven ost. Gratinera i ca 20 minuter 250 grader.

Näringsvärde: 804 kcal. 41 g protein, 35 g fett, 77 g kolhydrater.