Broccolibiffar med matig sallad och kall sås
Mari Bergman

Broccolibiffar med matig sallad och kall sås

45 minEnkelt
371,35 kr
4 portioner43,19 kr per portion
Veckans utmaning är ett par riktigt härligt gröna biffar på broccoli. (Familjematkassen v41 2012)

Övrigt
1 stBakplåtspapper
Broccolibiffar
2 krmSvartpeppar Malen
600 gBroccoli Färsk
2 tskBasilika - torkad
1 klyftaVitlök Vanlig
150 gVästerbottensost
2,5 dlStröbröd
4 stÄgg
1 tskTorkad oregano
1 mskOlivolja
0,5 tskSalt Fint
Sallad
0,5 stPlocksallat
1 stGrön Paprika
0,5 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
1 stAvokado
0,5 mskVinäger
3 dlHavregryn
250 gKörsbärstomater
1 stGrönsaksbuljong
0,5 mskOlivolja
120 gSvarta oliver
Sås
1 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
250 gMatlagningsyoghurt Turkisk
0,5 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader på över och under värme. Pensla ett bakplåtspapper med olivolja.

2

Broccolibiffar: Lägg broccolihuvuden utan stammen i en kastrull, täck knappt med vatten, koka i 2 -3 minuter. Häll bort vattnet och låt stå att svalna.

3

Vispa ihop äggen i en stor skål.

4

Hacka broccolin i småbitar.

5

Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ihop dem ordentligt. Smaka av med lite salt och peppar.

6

Forma till små biffar ca 7 cm diameter och fördela på bakplåtspapperet. Grädda i ugnen 25-30 min.

7

Sallad: Koka valfritt gryn med dubbelmängd vätska enligt förpackningens tidsangivelse. Tillsätt gärna en buljongtärning i kokvattnet.

8

Skölj salladen och alla grönsaker och skär i bitar.

9

Blanda ihop de nykokta grynen med sallad, grönsaker och oliver. Smaka av med olja, vinäger, salt och peppar.

10

Sås: Skala vitlöksklyftan och pressa ner i yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Servera broccolibiffarna med den matiga salladen samt den kalla såsen.

Näringsvärde: 825 KCAL 36g Protein 36g Fett 80g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd