/ Mejeri & Ost / Ost / Hårdost / Prästost Mellan

Präst Mellan 31% ca 700g Arla

Präst Mellan 31% ca 700g Arla
Pris 71,90 kr
Jmf pris ca 102,71 kr/kg
st

Betyg:

Produktinformation
Klassisk grynpipig hårdost gjord på svensk mjölk från Arlagårdar. Smaken är karakteristiskt gräddig med inslag av sälta, behaglig beska och sötma. Osten passar perfekt till smörgås, ostbricka och matlagning. Präst® har rötter i 1700-talets Småland. Namnet kommer av att osten fungerade som betalningsmedel när det var dags att betala kyrkoskatt till prästen. Tillverkningen sker på Ysteriet i Kalmar av mjölk från gårdar i Småland, Blekinge och Öland. Varumärket Arla Ko garanterar att produkten är gjord på 100 procent svensk mjölk.

Näringsinnehåll
Näringsvärde per 100g. Energi: 1600kj/380kcal, Protein: 26g, Kolhydrat: <0,01g, Fett: 31g, Vitamin B12 1,4µg (56% av RDI), Kalcium 710mg (89% av RDI).

Förvaringsinformation
Förvaras vid högst +10°C.

Användningsinformation
Präst är utmärkt att hyvla och lägga på smörgåsen och passar även på ostbrickan och i matlagningen. När osten är väl lagrad får den sötaktiga smaktoner och konsistensen kan vara lite knastrig. Det beror på kristalliserat protein som sitter i lufthålen.

Ingredienser
Pastöriserad mjölk, salt, syrningskultur, ystenzym, kalciumklorid, konserveringsmedel E202.

Övrig information
Obs, förändringar i produkternas innehåll kan ske. Kontrollera därför alltid produktinformationen på förpackningen. Vid frågor om ej färdigförpackade livsmedels innehåll kontakta Kundtjänst.

Kommentera

Kommentarer

Staffan :

västerbottenost

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst