/ Mejeri & Ost / Ost / Hårdost / Prästost Mellan

Präst Mellan 31% ca 700g Arla

Präst Mellan 31% ca 700g Arla
Pris 73,50 kr
Jmf pris ca 105,00 kr/kg
st

Betyg:

Produktinformation
Präst mellanlagrad 31% från Arla. Präst är en grynpipig hårdost med saftig och smidig konsistens. Präst lagras i minst fyra månader och smaken är lite syrlig och har en karaktäristisk sälta.
Den första prästosten gjordes i Småland på 1700-talet. Bönderna använde osten som betalningsmedel när de skulle betala skatt. Skatten skulle utgöra en tiondel av årsproduktion. Den finaste osten gavs till prästen.

Ingredienser
Pastöriserad mjölk, salt, syrningskultur, ystenzym, kalciumklorid, konserveringsmedel E202.

Övrig information
Obs, förändringar i produkternas innehåll kan ske. Kontrollera därför alltid produktinformationen på förpackningen. Vid frågor om ej färdigförpackade livsmedels innehåll kontakta Kundtjänst.

Näringsinnehåll
Näringsvärde per 100g. Energi: 1600kj/380kcal, Protein: 26g, Kolhydrat: <0,01g, Fett: 31g, Vitamin B12 1,4µg (56% av RDI), Kalcium 710mg (89% av RDI).

Förvaringsinformation
Förvaras vid högst +10°C.

Användningsinformation
Präst är utmärkt att hyvla och lägga på smörgåsen och passar även på ostbrickan och i matlagningen. När osten är väl lagrad får den sötaktiga smaktoner och konsistensen kan vara lite knastrig. Det beror på kristalliserat protein som sitter i lufthålen.

Kommentera

Kommentarer

Staffan :

västerbottenost

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst