/ Mejeri & Ost / Ost / Hårdost / Prästost Mellan

Präst Mellan 31% ca 700g Arla

Präst Mellan 31% ca 700g Arla
Pris 71,90 kr
Jmf pris ca 102,71 kr/kg
st

Betyg:

Produktinformation
Präst mellanlagrad 31% från Arla. Präst är en grynpipig hårdost med saftig och smidig konsistens. Präst lagras i minst fyra månader och smaken är lite syrlig och har en karaktäristisk sälta.
Den första prästosten gjordes i Småland på 1700-talet. Bönderna använde osten som betalningsmedel när de skulle betala skatt. Skatten skulle utgöra en tiondel av årsproduktion. Den finaste osten gavs till prästen.

Näringsinnehåll
Näringsvärde per 100g. Energi: 1600kj/380kcal, Protein: 26g, Kolhydrat: <0,01g, Fett: 31g, Vitamin B12 1,4µg (56% av RDI), Kalcium 710mg (89% av RDI).

Förvaringsinformation
Förvaras vid högst +10°C.

Användningsinformation
Präst är utmärkt att hyvla och lägga på smörgåsen och passar även på ostbrickan och i matlagningen. När osten är väl lagrad får den sötaktiga smaktoner och konsistensen kan vara lite knastrig. Det beror på kristalliserat protein som sitter i lufthålen.

Ingredienser
Pastöriserad mjölk, salt, syrningskultur, ystenzym, kalciumklorid, konserveringsmedel E202.

Övrig information
Obs, förändringar i produkternas innehåll kan ske. Kontrollera därför alltid produktinformationen på förpackningen. Vid frågor om ej färdigförpackade livsmedels innehåll kontakta Kundtjänst.

Se alla varor från Arla Ko

Kommentera

Kommentarer

Staffan :

västerbottenost

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst