Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Citron | |
4 msk | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
150 g | Fetaost | |
150 g | Salladsmix | |
Main | ||
3 dl | Vatten | |
2 msk | Kycklingfond | |
1 krm | Svartpeppar | |
4 st | Morötter | |
2 msk | Matolja | |
3 klyfta | Vitlök | |
1 tsk | Salt Fint | |
1 st | Röd Paprika | |
1 st | Sötpotatis | |
1 st | Squash | |
0,5 msk | Timjan | |
2 st | Rödlök | |
1 kg | Kycklingben Frysta |
Sätt ugnen på 250C. Lägg kycklingbenen i en långpanna. Krydda med timjan, salt och peppar.
Skala och skör sötpotatis och morötter i bitar. Skär squashen i bitar. Kärna ur och skär paprikan i pitar. Skör löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna.
Fördela grönsakerna i långpannan. Häll över olja, vatten och fond.
Tillaga mitt i ugnen ca 50 min. Vänd runt någon gång under tiden. 5 Smula över fetaost. Servera med grönsallad och turkisk yoghurt.
1 Kycklingfond 180ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Grovmalen 41g Kockens
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprika spetsig röd Klass1 200g