Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Strösocker | |
12 g | Jäst | |
1 st | Lök | |
70 g | Spenat Blad | |
5 dl | Vetemjöl | |
0,5 st | Ananas Färsk | |
2 dl | Vatten | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Tomatpuré | |
150 g | Riven Ost | |
200 g | Kalkon Pålägg | |
1,5 msk | Olivolja | |
2 st | Paprika | |
1 tsk | Torkad oregano | |
500 g | Passerade Tomater | |
1 tsk | Salt Fint |
Smula jäst i en bunke.
Blanda i vatten, olja och salt. Rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg.
Jäs degen övertäckt i ca 30 min.
Tomatsås
Häll de passerade tomaterna i en kastrull. Koka upp.
Krydda med tomatpuré, salt, peppar, socker och örtkryddor.
Låt såsen koka ihop i 10 minuter. Rör om då och då. Bre ett lager tomatfyllning på den utkavlade pizzadegen.
Fyllning
Ananas, kalkon, spenat. lök och paprika delas/hackas i mindre bitar och läggs på pizzan.
Lägg ett lager ost på pizzan.
Grädda i 225 grader ca 10 min.
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1 65g
1 Svartpeppar Grovmalen 41g Kockens
1 Riven Ost Texmex 29% 150g Arla
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt