Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Chiliflakes | |
2 msk | Smör | |
2 msk | Olivolja | |
2 st | Ägg | |
2 klyfta | Vitlök | |
1 dl | Vispgrädde | |
400 g | Spaghetti | |
2 dl | Riven Parmesanost | |
140 g | Bacon Skivat |
Sätt igång pastavatten (rikligt saltat).
Baconblandning: Lägg olivolja, smör, vitlök och chiliflakes i en skål.
Äggblandning: Rör samman ägg, grädde, parmesanost och svartpeppar i en skål.
Koka pastan al dente.
Bryn bacon i en stor tjockbottnad stekpanna.
Tillsätt baconblandningen när baconet är klart och låt fräsa en stund på svag värme (OBS! vitlöken ska ej bli brun).
Häll i den avrunna pastan i baconblandningen och blanda väl.
Ta av stekpannan från värmen.
Rör i äggblandningen tills allt har blandats väl.
Lägg upp och garnera med parmesanost och svartpeppar från kvarn.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g