Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsås | ||
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 msk | Torkad oregano | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Krossade Tomater | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Strösocker | |
Övrigt | ||
1 st | Bakplåtspapper | |
Pizzadeg | ||
1 tsk | Salt Fint | |
200 g | Rismjöl | |
300 g | Vatten | |
50 g | Majsstärkelse | |
10 g | Fiberhusk | |
5 g | Jäst | |
70 g | Majsmjöl |
Pizzadeg: • Lös upp jästen i vattnet. • Vispa ner de torra ingredienserna utom fiberhusken och blanda till en slät smet. • Tillsätt fiberhusken och blanda den väl direkt ner i degen. • Täck bunken med plast och låt degen jäsa i 3 timmar. • Sätt ugnen på undervärme, 230 grader. • Kavla ut degen till 4 tunna pizzor i extra rismjöl och lägg på bakplåtspapper. • Toppa med dina favorittillbehör. • Grädda i ca 15 minuter på 230 grader.
Tomatsås: • Häll olivoljan i en tjockbottnad kastrull och sätt på medelvärme. • Riv eller pressa vitlöksklyftorna och fräs dem försiktigt några minuter i oljan. • Tillsätt övriga ingredienser och låt tomatsåsen puttra på svag värme i minst 30 minuter.
Bild:
Christina Sundien
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Grovmalen 255g Kockens
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado