Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Olivolja | |
2 st | Citron | |
1,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 st | Färsk timjan | |
1 st | Kyckling Hel | |
2 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 150 grader.
Stycka hel kyckling i portionsbitar och lägg i en ugnsfast form.
Bryt vitlöken i klyftor, som inte behöver skalas, och lägg dem i formen. Tvätta citronerna, skär dem i fjärdedelar och lägg bland kycklingbitarna. Ringla över olja, salta och peppra. Strö över rejält med timjankvistar.
Häll försiktigt på vinet och täck väl med aluminiumfolie. Stek i ugnen i 1 timme.
Ta av folien och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Stek i ytterligare 30–40 minuter så att kycklingen får fin färg. Kycklingen är genomstekt om köttsaften är genomskinlig.
Repa bladen från resterande timjan och strö över före serveringen. Servera med ett gott bröd eller ris och sallad.
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Grovmalen 41g Kockens