Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Salt Fint | |
2 msk | Fiberhusk | |
1,5 msk | Honung Flytande | |
1 st | Äpple Royal Gala | |
2 st | Ägg | |
100 g | Torkade Fikon | |
1,5 dl | Sötmandel Hel | |
2 tsk | Bakpulver | |
1 dl | Sojamjöl | |
1 dl | Havremjöl | |
1 dl | Linfrö Helt | |
100 g | Mandelmjöl, ca 2 dl | |
2 dl | Yoghurt Naturell |
Häll havregryn i en matberedare och låt maskinen vara igång någon minut tills havregrynen bildat ett mjöl. Alternativt använd stavmixer.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke inklusive hackade mandlar och hackade fikon.
Riv äpplet.
Häll ner yoghurten, äggen, honungen och äpplet i mjölblandningen och rör runt.
Smöra en brödform eller lägg ett bakplåtspapper i formen. Fördela degen jämt i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 50 min.
Ta ut och låt brödet svalna innan det skärs upp i skivor.
Recept &
Bild:
Amanda Hellman
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1