Yoghurtmarinerade fläskfiléspett med medelhavsgrönsaker
Mari Bergman

Yoghurtmarinerade fläskfiléspett med medelhavsgrönsaker

40 minEnkelt
288,45 kr
4 portioner28,83 kr per portion
De yoghurtmarinerade fläskfiléspetten passar även de på grillen och här får du gärna förbereda med marinaden kvällen innan så blir de lite extra goda.

Grönsaker
125 gFetaost
0,5 tskSalt Fint
1 stZucchini
1 stRödlök
125 gKörsbärstomater
0,5 tskTorkad oregano
3 mskOlivolja
300 gPotatis Fast
4 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskTimjan - torkad
2 krmSvartpeppar Malen
1 stPaprika
Spett
1 tskSpiskummin
600 gFläskytterfile Färsk
0,5 tskIngefära Malen
1 krmRåsocker Strö
1 stCitron
4 stGrillpinnar
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskTorkad gurkmeja
1 tskSalt Fint
1 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Marinad: Blanda ihop yoghurten med citronsaft, gurkmeja, ingefära, spiskummin, råsocker, salt och peppar i en stor bunke. Skär köttet i bitar och lägg dem i marinaden och blanda runt. Låt marinera i kylen så länge som möjligt, gärna över natten.

3

Grönsakerna: Skölj och skär grönsakerna i bitar och skala rödlöken och vitlöken. Skär rödlöken i klyftor. Tvätta och halvera potatisen. Lägg grönsaksbitar, potatis, rödlök och vitlöksklyftor på en smord plåt. Ringla över olivolja och krydda med örtkryddor, salt och peppar efter smak. Gratinera i ca 25- 30 minuter. Ta ut plåten när det återstår ca 10 min och smula över fetaosten. Sätt in i ugnen igen.

4

Spett: Trä köttet på spett. Stek i en stekpanna/ grillpanna eller grilla på utegrillen runtom tills köttet är genomstekt och fått en fin färg.

Servera heta tillsammans med medelhavsgrönsakerna.

Näringsvärde: 471 Kcal. 45 g protein. 23 g fett. 20 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd