Recept | Buffé | Kyckling/Fågel

Ylvas pastasallad

En lyxig variant av pastasallad som man gärna bjuder på!

Gör så här:

1. Börja med att marinera kycklingfiléerna. Pressa citronen (1/2dl till 4 port) och blanda med pressad vitlök. Låt kycklingen marinera över natten eller minst 3 timmar.
2. Stek kycklingen i lite olivolja och krydda med citronpeppar (spara lite till såsen). Dela sedan dem i mindre bitar.
3. Strimla skinkan och de soltorkade tomaterna. Halvera oliverna och kronärtskockshjärtarna. Dela och kärna ur gurkan som sedan skivas i tjocka skivor.
4. Sås: Blanda olivolja och vinäger, lite citronpeppar samt senapen till en dressing. Därefter blandas grädden, droppvis ner i dressingen under kraftig vispning. Strimla basilika och blanda ner i såsen.
5. Lägg allt i en skål, häll över såsen och blanda.
6. Sist kokas pastan enligt anvisningar på paketet, låt den rinna av ordentligt. Blanda den sedan ljummen med övriga ingredienser till en härligt matig sallad.
Servera gärna med ett nybakat bröd till.

Varor du kanske har hemma?

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 75 g svarta oliver utan kärnor
Ca 80,78 kr/port Summa 323,10 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst