Yakiniku

Yakiniku

20 minEnkelt
450,50 kr
4 portioner66,85 kr per portion
Yakiniku är den japanska klassikern som passar perfekt både till vardags och fest.

Sås
0,5 mskSesamolja
0,75 dlJapansk soja
1 tskSambal Oelek
1 mskStrösocker
1 mskFärsk ingefära
2 mskVitlök Färsk
Tillbehör
50 gSalladslök
3 dlJasminris
180 gBöngroddar
1 stLime
1 stKoriander - färsk
350 gKimchi
Yakiniku
400 gEntrecote
1 mskSesamfrö Skalat
50 gSalladslök
0,5 mskRapsolja
Instruktioner
1

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Sås: Skala och riv vitlök och ingefära och blanda med soja, sesamolja, sambal oelek och socker i en skål.

3

Skiva köttet tunt och lägg ner i såsen. Låt stå och dra i 5 min.

4

Strimla all salladslök. Lägg undan salladslöken till toppingen.

5

Hetta upp en stekpanna med olja rykande het. Stek köttet med såsen på hög värme i ca 3-4 min. Tillsätt salladslök och sesamfrön och stek ytterligare i 1 min.

6

Skölj groddar och koriander. Skiva limen.

Toppa yakinikun med koriander och strimlad salladslök. Servera med nykokt ris, groddar, kimchi och lime.

Recept. Mari Bergman

Bild:

Nurlan Emir