Wrap med vegokorv och fetaostmos
Mari Bergman

Wrap med vegokorv och fetaostmos

30 minEnkelt
310,45 kr
4 portioner44,59 kr per portion
Ett gott och lättlagat recept på en vegetarisk wrap med potatismos smaksatt med fetaost. Wrapen är även fylld med vegokorv och en krispig vitkålssallad.

Fetaostmos
300 gPotatis Mjölig
1 krmSalt Fint
2 mskMat & Bak Smör
1 mskMellanmjölk
100 gFetaost
1 krmSvartpeppar Malen
Vitkålssallad
1 stÄpplen
2 krmSvartpeppar Malen
2 mskBalsamvinäger
1,5 mskOlivolja
250 gVitkål
0,5 tskSalt Fint
Wrap
375 gMjukt tunnbröd
0,5 stRödlök
1 mskOlivolja
30 gFärsk bladspenat
0,5 stGurka
560 gVegetarisk Korv
Instruktioner
1

Fetaostmos: Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

2

Vitkålssallad: Skölj och strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Riv äpplet grovt. Blanda samman i en skål och tillsätt olja, balsamvinäger, salt och peppar.

3

Wrap: Stek korven runt om i olja i en varm panna ca 5 min.

4

Skölj och skär gurkan i tunna stavar. Skala och skiva rödlöken tunt och skölj spenaten.

5

Fetaostmos: Sila av vattnet från potatisen. Tillsätt smör och mjölk i kastrullen och vispa ihop till ett mos med hjälp av en ballongvisp. Smula i fetaost och smaka av med salt och peppar.

6

Montering: Fördela spenat, fetaostmos, vitkålssallad, gurkstavar, korv och rödlök i varje tunnbröd. Vik ihop och ät.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 871 kcal, 43 g protein, 40 g fett, 74 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell