Recept | Förrätt | Fisk

Vitello Tonnato på fläskfilé

Vitello Tonnato på fläskfilé

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor. Krydda med olivolja, vitlök, citronskal, rosmarin, salt och peppar.
Bryn i stekpanna runt om tills den fått fin färg. Stek klart i ugn på 100°C till 62°C innertemperatur. Det tar ca 25 minuter. Köttet ska vara lätt rosa men köttsaften ska vara klar. Låt svalna.

Tonfisksås:
Häll av oljan från tonfisken. Dela ägg och separera gula från vita. Mixa gulan tillsammans med samtliga ingredienser utom ruccolan till en slät sås med en mixerstav eller i en hushållsassistent. Smaka eventuellt av med lite salt och peppar.

Skiva köttet tunt och servera med rikligt av den kalla tonfisksåsen. Garnera med ruccolabladen.

Tips
På bilden är såsen ringlad över köttet. Traditionellt serveras vitello tonnato med mycket sås. Ställ fram resten av såsen i en skål, så kan gästerna själv välja.

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst