Recept | Efterrätt och Godis | Övrigt

Vinterns tre vita smaker

Foto: Niklas Bernstone Vinterns tre vita smaker

Camilla Läckberg: Jag tror att det är viktigt att man stimulerar flera av våra sinnen, speciellt mitt i vintern när allt är mörkt. Den här rätten skapade jag just en sådan kväll.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Koka upp grädde, mjölk och ca 10 st. lagerblad. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg 1 vaniljstång och vaniljfrön i den uppkokta gräddmjölken. Vispa i socker, honung och glykos. Krama ur gelatinet och vispa ner det i smeten. Låt stå och dra i ca 30 minuter.
Sila och kyl ner. Kör i glassmaskin, eller ställ i frys i minst 4 timmar och rör om ibland.

Espresso- och yoghurtsorbet
Koka upp sockerlag (socker och vatten)Blanda ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp långsamt. Sockerlagen är färdig då kristallerna har löst sig. Tillsätt espressobönor. Sila bort bönorna och vispa i honung. Låt svalna något. Krama ur gelatinblad och vispa ner det i smeten. Avsluta med att röra ner yoghurt. Kör i glassmaskin, eller ställ i frys i minst 4 timmar och rör om ibland.

Äpplesorbet
Blanda allt och sila. Kör i glassmaskin, eller ställ i frys i minst 4 timmar och rör om ibland.

Varor du kanske har hemma?

Ca 68,89 kr/port Summa 275,55 kr

Ett recept från:

Camilla Läckberg & Christian Hellberg

Det här receptet kommer från Camilla Läckberg & Christian Hellbergs kokbok Camilla Läckberg & Christian Hellberg.<br/><br/>Du kan hitta fler spännande recept från Camilla Läckberg & Christian Hellberg.<br/><br/>Skriv bara Camilla Läckberg & Christian Hellberg i sökrutan högst upp till vänster.

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst