Viltmansbiff
Mari Begman

Viltmansbiff

1 tEnkelt
739,60 kr
4 portioner49,47 kr per portion
Härligt mustig köttgryta som toppas med stekt svamp och örter. Kan med fördel tillagas dagen innan servering. Går minst lika bra att använda viltrostbiff eller innanlår av nöt.

2,5 mskVilt/Kantarellfond Bulj.
60 gFärska champinjoner
5 dlFolköl 3,5 %
5 stEnbär
3,5 dlVatten
2 mskPersilja - färsk
1 tskTimjan - torkad
2 mskMat & Bak Smör
70 gKantareller Konserv
600 gRostbiff Hel
70 gKarl-Johan Svamp
3 stGul lök
800 gPotatis Amandine
1 stLagerblad
2 krmVitpeppar Malen
Instruktioner
1

Putsa och skär köttet i tunna skivor.

2

Skala potatisen, löken och skär i cm-tjocka skivor.

3

Bryn köttet i smör i en gryta och tillsätt potatis & lök. Slå på öl, Bong Touch of Taste viltfond och vatten. Låt koka upp.

4

Krossa enbären och tillsätt i grytan med lagerblad, vitpeppar och se till att vätskan täcker köttet och potatisen.

5

Låt puttra under lock i ca 30-40 min tills köttet är mört.

6

Stek svampen i smör.

7

Servera grytan i djupa tallrikar med stekt svamp, hackad persilja och timjan.