Recept | Huvudrätt | Vilt

Viltfärssbiffar med rostad mandelpotatis

Familjekassen v2

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Rostad mandelpotatis: Värm ugnen till 200grader.
2. Tvätta potatisen noga och skär tunt, nästan som chips. Lägg allt på en plåt och ringla över rapsolja.
3. Sätt in i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

4. Inlagd gurka: Skölj eller skala gurkan. Skär i tunna skivor.
5. Hacka persiljan.
6. Blanda ättika, socker, vatten, salt och peppar i en skål. Lägg ner gurkskivorna och strö över persiljan. Låt gurkorna ligga   och dra i lagen, minst 15 minuter.

7. Morötter: Skala och skär morötterna i stavar. Lägg i kallt vatten och låt stå i kylskåp till det är dags att servera middagen.(Eller bjud de allra hungrigaste att äta under tiden biffarna steks).

8. Biffar: Rör ihop grädde, ströbröd, ägg, salt och peppar till en slät smet. Låt svälla en kort stund.
9. Skala och riv under tiden löken fint och rör ihop med färsen och ströbrödsblandingen. Blanda ordentligt.
10. Forma smeten till 8 små eller 4 stora pannbiffar.
11. Bryn biffarna tills de fått fin färg, häll i lite vatten, soja, grädde och strö över lingonen. Låt puttra någon minut tills biffarna är genomstekta.

12. Rårörda lingon: Rör ihop resterande lingon (de som inte användes till såsen) med strösocker efter smak.

Servera biffarna tillsammans med såsen, rårörda lingon, rostad mandelpotatis och inlagd gurka.

Varor du kanske har hemma?

Ca 77,61 kr/port Summa 310,45 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst