Viltfärsköttbullar med mandelpotatismos, lingon och picklad gurka
Mari Bergman

Viltfärsköttbullar med mandelpotatismos, lingon och picklad gurka

50 minEnkelt
451,65 kr
4 portioner49,63 kr per portion
Laga viltfärsköttbullar till middag från programmet Smakligt! Med dessa goda tillbehör kommer det att bli succé.

Viltfärsköttbullar
1 dlStröbröd
1,5 dlVispgrädde
75 gRostad Lök
1 tskEnbär
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskKalvfond Buljong
500 gÄlgfärs
1 stÄgg
Mandelpotatismos
2 dlStandardmjölk
50 gMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
800 gMandelpotatis
Picklad gurka
0,5 dlÄttiksprit
1,5 dlVatten
0,5 dlStrösocker
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Picklad gurka: Skiva gurkan tunt. Koka upp vatten, ättika och socker i en kastrull. Låt svalna och slå sedan lagen över gurkan. Låt dra ca 1 tim.

2

Mandelpotatismos: Skala och koka potatisen mjuk.

3

Viltfärsköttbullar: Vispa samman ströbröd, grädde och ägg i en skål och låt svälla 5 min. Tillsätt kalvfond och 3 stycken finhackade enbär och rör om. Tillsätt färsen, lite salt och peppar och blanda om till en jämn smet. Tillsätt den rostade löken. Blanda om och rulla köttbullar. Stek dem i olja och smör ca 6-7 min.

4

Mandelpotatismos: Sila av potatisvattnet och tillsätt mjölk och smör till den kokta potatisen. Vispa ihop till ett mos och smaka av med salt och peppar.

Servera köttbullarna med mandelpotatismos, picklad gurka och rårörda lingon.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.floryd.se

Bild:

Sanna Livijn Wexell