Recept | Huvudrätt | Vilt

Viltfärsburgare

Foto: Linnea Swärd Viltfärsburgare

Viltfärsburgare i salladswrap med saftig bönsallad (Familjematkassen v39 2012)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Burgare: Hacka gräslöken fint och blanda med färs,
salt, timjan, enbär och grädde i en bunke. Forma till
8 små burgare. Stek dem i olja eller smör i en stekpanna tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta på båda sidor. Sänk värmen ordentligt och låt de bli klara på eftervärme.

2. Riv av 8 stora salladsblad och skiva tomaten. Lägg
upp på ett fat.

3. Bönsallad: Sila av bönorna och spola dem under
kallt vatten. Skär äpplena i små fyrkanter och finhacka rödlöken. Strimla ner resten av salladen och blanda med bönor och äpple. Tillsätt olivolja och vit balsamvinäger. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.

4. Sås: Rör ihop crème fraiche med senap och hackad
gräslök.

Servera burgarna i salladsblad med en tomatskiva och
toppa med en sked sås. Ät tillsammans med bönsalladen.

SMAKLIG MÅLTID!

Näringsvärde:
527 Kcal
36g Protein
29g Fett
26g Kolhydrater

Ca 84,15 kr/port Summa 336,60 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst