Recept | Huvudrätt | Vilt

Viltfärsbiffar med svampsås och rostad potatis

Foto: Linnea Swärd Viltfärsbiffar med svampsås och rostad potatis

Supergoda Per Moberginspirerade viltfärsbiffar med ugnsrostad potatis och svampsås. (Familjematkassen v42 2012)(Familjematkassen v52 2013)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skölj potatisen och dela den en gång på längden.
Lägg potatishalvorna på en ugnsplåt. Salta och peppra efter smak och ringla över olivolja. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3. Biffar: Skala och finhacka löken och enbären.
Blanda med färsen i en bunke. Tillsätt salt, svartpeppar, ströbröd och grädde. Rör ihop till en jämn smet och forma små eller stora biffar.

4. Hetta upp en panna med lite olja och smör och stek biffarna på båda sidor tills de har fått fin färg. Låt biffarna steka klart i ugn ca 5-7 min.

5. Sås: Skala och finhacka löken och skiva champinjonerna.
Fräs i lite nytt smör i stekpanna (skölj inte ur
pannan) några minuter. Tillsätt kalvfond, soja, dijonsenap,vatten och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar och låt såsen sjuda 5 min.

6. Tillbehör: Värm sugarsnapsen i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Skär gurkan i halvmånar och strimla isbergssalladen. Blanda allt tillsammans och servera till biffar, potatis och sås.

Recept: Mari Bergman

NÄRINGSVÄRDE:
773 KCAL
36g PROTEIN
50g FETT
42g KOLHYDRATER

Ca 85,84 kr/port Summa 343,35 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst